Smrt partnerja je moje življenje v enem samem trenutku postavila na glavo. Boj za preživetje, žalost, osamljenost in breme odgovornosti, ki jih prinaša skrb za najina malčka, jeza in strah so bili več let moji stalni spremljevalci.

Vse do trenutka, ko sem se odločila, da moram nekaj spremeniti. Pogum, neustavljiva želja, ogromno odrekanja, delo na sebi, vztrajnost in neprespane noči so me pripeljale do tega, da prvič v življenju počnem nekaj zase, nekaj, kar res želim delati: sem gestalt psihoterapevtka. Vse svoje znanje in izkušnje želim predajati tistim, ki potrebujejo pomoč pri svojih težavah, kot so čustvene stiske, občutki tesnobe in strahu, depresivnost, pomanjkanje življenjskega smisla. Želim jim pomagati predelati travmatične izkušnje.

Sem specializantka Inštituta za gestalt terapijo GITA, članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in tajnica Slovenskega društva za gestalt terapijo. Ustrezna izobrazba, večletno delo na sebi v individualni in skupinski psihoterapiji ter osebne izkušnje so moja strokovna oprema za delo. Verjamem, da lahko pomagam marsikomu. Skozi dialoški pristop in upoštevanje edinstvenosti vsakega človeka spodbujam razvoj samozavedanja, možnost lastne izbire in sprejemanje lastnih odločitev. Posameznik začne prepoznavati svoje potenciale, jih ovrednoti in začne uresničevati. Tako prevzeme odgovornost za svoje življenje.

Sem radovedna, ustvarjalna, zanesljiva in pozitivno razmišljujoča oseba. Prosti čas namenjam branju, filmom in glasbi (igram klavir) in treningu juda. Sem Tui-na maserka. Delo v Društvu Brez limita me navdihuje, saj smo se zbrali posamezniki, ki jih povezujejo celostni pristop k pomoči potrebnim, strokovnost, odgovornost, poštenost, raznolikost, pogum, medsebojna podpora in prijateljstvo.

Povezave:

Intervju v reviji Viva: http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/14446/Travmatska-do%C5%BEivetja-Bole%C4%8Dina-uga%C5%A1a-po%C4%8Dasi